Fastelavnsboller med Creme og Flødeskum
Lav lækre, luftige fastelavnsboller fyldt med hjemmelavet vaniljecreme og toppet med flødeskum og et drys flormelis. Perfekte til en hyggelig fastelavn
Antal
12 stk.
Tid
2 timer og 30 minutter
Ingrediens | Mængde | Tip |
---|---|---|
Dej: | ||
Hvedemel | 500 g | Brug hvedemel. |
Mælk | 2,5 dl | Lunken, så gæren aktiveres bedst. |
Gær | 25 g (½ pakke) | Frisk gær for bedste hævning. |
Smør | 75 g | Smeltet og let afkølet. |
Sukker | 50 g | Giver en let sødme. |
Salt | 1 tsk. | Forstærker smagen. |
Æg | 1 stk. | Bruges i dejen for blødere boller. |
Æg til pensling | 1 stk. | Giver bollerne en flot, gylden overflade. |
Vaniljecreme: | ||
Sødmælk | 2,5 dl | Giver en rig og cremet konsistens. |
Vaniljestang | 1 stk. | Giver en naturlig og intens vaniljesmag. |
Sukker | 50 g | Søder cremen. |
Majsstivelse | 2 spsk. | Sørger for at cremen bliver fast og lækker. |
Æggeblommer | 2 stk. | Gør cremen silkeblød. |
Flødeskum og pynt: | ||
Piskefløde | 2,5 dl | Skal være kold før piskning. |
Flormelis | Til drys | Giver en flot finish. |
Sådan gør du
1. Lav dejen:
- Lun mælken til ca. 37°C (håndvarm) og opløs gæren i mælken.
- Tilsæt sukker, salt, smeltet smør og æg.
- Rør det sammen.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er smidig.
- Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i ca. 1 time, indtil den er fordoblet i størrelse.
2. Lav vaniljecremen:
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker.
- Varm mælk, vaniljekorn og stangen op i en gryde ved middel varme, men uden at koge.
- Pisk æggeblommer, resten af sukkeret og majsstivelse sammen i en skål.
- Fjern vaniljestangen og hæld den varme mælk i skålen lidt ad gangen under omrøring.
- Hæld blandingen tilbage i gryden og varm op under konstant omrøring, indtil cremen tykner.
- Hæld cremen i en skål, dæk den med film og lad den køle helt af.
3. Form bollerne og bag dem:
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 lige store stykker.
- Form dem til runde boller og tryk en fordybning i midten af hver bolle.
- Læg en skefuld vaniljecreme i midten og fold dejen sammen omkring cremen.
- Placer bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 12-15 minutter, indtil de er gyldne.
- Lad bollerne køle helt af.
4. Pynt og servering:
- Pisk fløden til en let og luftig flødeskum.
- Skær toppen af bollerne og læg en skefuld flødeskum på hver bolle.
- Læg toppen tilbage og drys med flormelis.
- Servér og nyd
Køkkenudstyr til retten
Prøv opskriften på fastelavnsboller med det rette udstyr med en røreskål og håndmixer eller røremaskine gør arbejdet lettere. En bagepensel sikrer en flot pensling af æg. Brug en bageplade med bagepapir for jævn bagning. Nyd fastelavnsbollen på en flot tallerken og en dejlig varm kop kaffe eller te.
Se udvalg af bageudstyr hos Holger’s.
Se også...
Holger’s opskrift på Kanelsnagle med glasur, Fødselsdagsboller eller Fastelavnsboller.
Skriv en kommentar