Sommeren nærmer sig hastigt hvilket betyder et come-back til en af sommerens helt store vindere, jordbærtærte. Vi har sammensat en nem og lækker dansk klassiker med masser af jordbær, creme og marcipan. En rigtig jordbærtærte er kombinationen af en god mørdej, lækkert fyld med marcipan, creme og naturligvis friske jordbær. Denne hjemmelavet og nemme opskrift sikre dig en kage der bør nydes i fællesskab med gode venner og familie.
God fornøjelse.
Ingredienser (4-6. pers):
Mørdej:
150g Hvedemel
100g Smør
50g Sukker
1 Æg
Fyld:
100g Smør
100g Sukker
100g Rå marcipan
1 Æg
100g Mørk chokolade
Creme:
2.5 dl. Sødmælk
0.5 brev Kagecreme (pulver) maizena
2.5 dl. Fløde
En stor bakke friske jordbær (500 gram)
Fremgangsmåde:
Start med at lave mørdejen. Find en
stor skål hvori du blander hvedemel, æg, smør og sukker sammen indtil en ensartet konsistens er opnået. Sæt herefter
skålen i køleskabet i ca. en time.
Derefter går du igang med fyldet. Tag endnu en
skål, hvor du rører smør og sukker sammen mens der tilsættes marcipan (gerne revet) samt et sammenpisket æg.
Find en
tærteform (gerne 26 cm) og smør det jævnt. I formen rulles mørdejen ud og fyldet lægges på. Bag mørdejen og fyldet ved 200 grader alm. ovn i 20 min.
Mens kagen køler ned laves der et vandbad i
en lille gryde. Find en
lille skål hvori chokoladen smeltes og fordel derefter chokoladen i et jævnt lag over kagenbunden.
Til kagecremen røres sødmælk sammen med pulver-blandingen. For at opnå en tykkere konsistens sættes
skålen med blandingen på køl. Find
et piskeris og pisk lidt flødeskum. som blandes i cremen og fordels på tærten.
Til sidst pyntes kagen med fint skåret jordbær og mynteblade.
Velbekomme.
Ps. hvis jordbærtærten ikke lige er dig kan du prøve vores
chokolade mousse med Baileys.