Vafler stammer helt tilbage fra oldtiden hvor grækerne bagte flade kager mellem varme metalplader. De blev sidenhen udstyret med lange håndtag, så de kunne bages over åben ild og dermed var det gammeldags vaffeljern opfundet og perfektioneret over tid.
I dag har vi i den grad taget vaflerne til os med mange forskellige varianter fra de helt traditionelle hjerteformede vafler til de mere sunde varianter. Dertil kommer de lækre belgiske vafler og de tynde hollandske. Vafler er kendetegnet ved deres flotte forme og minder normalt meget om pandekager i smagen. De er sprøde og varme uden på og bløde indeni.
Klassiske vafler
De hjerteformede vafler er typisk det de fleste forbinder med vafler. De er nem og hurtig snack at lave og kan hurtigt samle familien om bordet til hyggeligt samvær.
Dejen kan hurtig laves i en blender og med et elektrisk vaffeljern kan vaflerne hurtigt trylles frem.
Ingredienser:
- 250 g hvedemel
- 1 dl olie
- 2 stk. æg
- 4 dl mælk
- 1 tsk. bagepulver
- 0,5 tsk. salt
- 1 Spsk. sukker kan tilsættes – gør vaflen sprødere
Græske spinatvafler med tzatziki
Disse grønne vafler er perfekte til en let frokost. Server dem kolde eller varme.
Ingredienser:
- 4 æg
- 2 spsk. olivenolie
- 40 g hvedemel
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1/4 tsk. salt
- 100 g babyspinat
- 1 stor kartoffel
- 80 g smuldret feta ost
- 3 finthakket forårslåg
- 2 spsk hakket persille
Belgiske varfler
https://www.youtube.com/watch?v=Vj_iW8AMuos- 3 æg
- 410 ml mælk
- 110 g smør
- 240 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
Billede af