Hjemmebagte vafler egner sig perfekt til en hyggelig morgen med familien, og så smager de skønt! Vafler skal helst spises, efterhånden som de bliver færdige. Så de stadig er lune og lækre sprøde udenpå men bløde og saftige indeni. Vafler kan serveres med et hav af tilbehør såsom sukker, syltetøj, is, chokoladesauce eller som her, med en himmelsk bærsauce.
Det skal du bruge til vafler
- 250 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 1 knsp. bagepulver
- Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
- Korn af ½ stang vanilje
- 2½ dl sødmælk
- 4 æg
- 1 spsk. sukker
- 25 g smeltet smør (gem halvdelen til at smøre vaffeljernet med)
Sådan laver du vafler
- I en stor skål blander du mel, salt, bagepulver, appelsinskal og vaniljekorn sammen, og rør mælken i, til du har en klistret masse. Tilsæt æggene et ad gangen og rør det hele godt sammen med et piskeris. Kom sukkeret i og lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
- Rør dejen igennem, og vend halvdelen af smørret i - dejen skal være let tyktflydende
- Bag vaflerne på et varmt vaffeljern smurt med smeltet smør.
Det skal du bruge til bærsauce
- 400 g frosne blandede bær
- 125 g sukker (ca. 1½ dl)
- ½ dl vand
- 2 tsk. kartoffelmel
Sådan laver du bærsauce
Alternativt til de klassiske ”vaffel fyld” kan du lave en lækker bærsauce. Bærsaucen smager også super godt på f.eks. yoghurt eller som tilbehør til is eller kage.- Bland de frosne bær og sukker. Lad bærrene tø op på køkkenbordet i mindst 2 timer.
- Kom bær og saft i en gryde og bring det i kog.
- Rør en jævning af vand og kartoffelmel.
- Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Herefter må bærsaucen ikke koge. Rør saucen godt igennem og smag den til.