Med køkkenmaskiner som saftpressere og slowjuicere kan man lave lækker hjemmelavet saft og juice hurtigt og nemt. Man behøver nærmest ikke engang af skære frugterne eller grøntsagerne ud inden man kommer dem i maskinerne, så klarer de arbejdet – og man har frisk juice på nul komma fem. Men hvordan virker de hver især, hvilke frugter og grøntsager er de hver især bedst til at presse, og hvilken maskine passer til dine behov? Læs om forskellene på en saftpresser og en slowjuicer her.
Saftpresser
Saftpressere fungerer ved at de centrifugerer råvarerne ved omkring 5 – 10.000 omdrejninger pr. minut. På denne måde slynger maskinen saften ud af frugterne og grøntsagerne. Den kører med mange flere omdrejninger i minuttet end en slowjuicer, og er derfor ofte hurtigere til at lave frugt og grønt om til juice, end en slowjuicer er. Dog kan de høje omdrejninger resulterer i skum på toppen af juicen. Saftpressere har generelt høj brugervenlighed, da de ofte er nemme at sætte op til brug, og de er nemme at rengøre. De fleste saftpressere har store påfyldningsrør, så de kan tage hele stykker frugt, fx et helt æble. Dette sparer tid i køkkenet, da man ikke skal stå og skærer frugterne ud i mindre stykker, og gør det nemt og enkelt at lave juice, selv i en travl hverdag.
Fordele:
- Forvandler hurtigt frugt og grønt til juice
- Centrifugerer frugterne og grøntsagerne, så saften bliver slynget ud
- Høj brugervenlighed
- Nem opsætning og rengøring
- Kan tage store grove råvarer
- Intet eller minimalt skærearbejde
- Maser saften langsomt ud af råvarerne
- Frugterne bliver mast gennem en eller to snegle, hvor saften udvindes
- Høj juicekvalitet
- Ensartet, homogen juice uden skum
- Juice med højt indhold af vitaminer og antioxidanter
- Slowjuicerne kan tage flere forskellige råvarer, fx mandler og bladgrønt
- Støjsvag