Saftige frikadeller med spinat, parmesan og rødbeder

Saftige frikadeller med spinat, parmesan og rødbeder

Kathrine fra Healthyfoodie.dk har nyfortolket en ægte dansk folkeklassiker, Frikadellen! Denne gang bliver frikadellen lavet på oksekød og indeholder både spinat, rødbeder og parmesanost. De saftige og sunde frikadeller er et lette at lave og er rig på proteiner. God fornøjelse og velbekomme! Tilberedningstid: ca. 40 min Portion: 3-4 pers (ca. 13 stk) Ingredienser: – 400 g oksekød (3-7% fedt) – 1 æg – 3 forårsløg – 50 g kogt rødbede (kog i 10-15 min og hak i små tern) – 50 g frisk spinat (hakket) – 1 hvid gulerod (revet på et rivejern) – 20 g revet frisk parmesan – 1 tsk Dijon sennep – 1 tsk basilikum pesto – 1 tsk oliven olie – Salt – 1/2 tsk paprika Fremgangsmåde: Find din yndlingsgryde og begynd med at konge rødebeden i 10 min. Mens rødbeden koger, finder du en skarp kniv og skærebræt, og begynder herefter at skære de resterende grøntsager ud i fine tern. Det samme gøres med rødbeden når den er færdig kogt. Du blander herefter oksekød og æg i en margrethe skål. Det blandes godt sammen indtil du har fået en ensartet konsistens. Tilsæt derefter grøntsagerne sammen med krydderier, friskrevet parmesan og Dijon sennep, pesto og oliven olie - og rør godt sammen! Form herefter farsen til små boller og steg dem i en varm stegepande (gerne støbejern). Steg ikke frikadellerne forlænge, da de let bliver tørre - steg ca i 3-4 min på hver side. Lad frikadellerne stå og trække i 5- 10 min før servering. Tip: Serveres på en flot Frederik Baggers Crispy tallerken 27cm og pynt evt. med friske basilikum blade. Velbekomme! Opskrift: Kathrine, healthyfoodie.dk Billede: Healthyfoodie.dk