Pavlova stables højt med årstidens friske bær! Denne opskrift er et absolut sommerdessert must!
Næsten alle typer friske bær og frisk frugt kan bruges til denne lette og lækre marengskage som blev ”opfundet” i 1920’erne er opkaldt efter den verdensberømte russiske balletdanser Anna Pavlovas.
Antal serveringer: 10
Tilberedningstid: 1,5 timer
Sværhedsgrad: Rimelig nem
Ingredienser til pavlova
Til marengs- 6 store æggehvider
- 300 g sukker
- 1 knivspids salt
- 400 g friske bær
- 200 ml piskefløde
- 200 ml fedtfri yoghurt naturel
- 2 spsk. sukker
- 1 vaniljestang
- Nogle frisk mynte blade
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 150° C. Læg de 6 æggehvider i en ren skål og pisk dem med en håndmikser på medium hastighed, indtil de helt er stive.
- Imens din håndmikser stadig kører, tilsætter du sukker og en knivspids salt. Sæt håndmikseren op til den højeste hastighedsindstilling og pisk i 7-8 minutter mere indtil marengsen er hvid, blank og glat. Hvis det føles kornet, piskes der en lille smule længere.
- Find to bageplader frem og beklæd dem med bagepapir. Opdel marengs blandingen jævnt mellem dem og form hver klat til en cirkel på omkring 20 cm i diameter. Sæt begge plader i ovnen og bag i ca. 1 time, indtil marengsen er sprød udenpå, men stadig sej indeni. Sluk ovnen, og lad marengsene køle af inde i ovnen.
- Pisk nu fløden med sukker indtil det danner bløde toppe. Rør derefter yoghurten i og tilføj vanilje. Hæld halvdelen af creme blandingen på toppen af den ene marengs og glat det ud. Fordel halvdelen af dine bær jævnt ovenpå cremen. Læg den anden marengs på toppen og tryk forsigtigt ned for at holde dem sammen. Fordel det resterende creme og læg de resterende bær på toppen. Pynt til sidst med et par små mynteblade.