"Meatza" er et sundt og lækkert alternativ til den traditionelle hjemmelavet Pizza. Meatza er et relativt nyt koncept der er kendetegnet ved at den usunde hvedemels-bund undlades, men istedet erstattes af en bund af hakket kød. Det er en super lækker, nærende og meget mættende erstatning til en normal pizza. Velbekomme!
Kyllinge meatza
Tilberedningstid: ca. 40-45 min
Portion: 1 stor meatza (2-3 pers)
Ingredienser : 400 g hakket kyllingekød (3-7%), 2 æg, 1 porre, 100 g champignon, 1 squash, oystersauce, friske tomater, 125 g mozzarella, pesto, salt og peber, 200 g gulerødder, 2 løg
Bund – step 1:
– 400 g hakket kylling
– 2 æg
– salt og peber
Fremgangsmåde: Rør kyllingefarsen sammen med æg og krydderier til farsen bliver jævn. Fordel herefter farsen som en rund pizzabund på en bageplade eller pizzasten og bag bunden i ovnen uden fyld på, på 180 grader i ca. 20 min.
Fyld – step 2:
– 1 porre
– 100 g skiveskåret champignon
– ½ lille squash – skæres ud i tynde skiver
– 1 tsk oystersauce
– 200 g gulerødder
– 2 løg
Fremgangsmåde: Start med at lave saucen. Kog gulerødderne og løg indtil de er helt bløde. Herefter hældes vandet fra og det blendes til en ensartet masse. Steg herefter alle grøntsager på panden til de er let gyldne. Når bunden er forbagt, starter du med at smøre et godt lag af gulerod/løg saucen på, og fordel herefter fyldet samt mozzarella på bunden. Bag meatzaen på 180 grader i ca. 10 min - eller til osten er smeltet. Pynt herefter med friske tomater og pesto - velbekomme!
Tip: istedet for gulerodspuré kan du også bruge almindelig pizzasauce. Server eventuelt meatzaen med sweetpotato fries som tilbehør.
Opskrift: Healthyfoodie.dk
Billede: Katrine, Healthyfoodie.dk