Lasagne er super populært hos både store og små og er forholdsvis let at lave. Det er en perfekt middagsret til familien eller den perfekte ret at medbringe til ethvert sammenskudsgilde. Den er let at transportere i et fad, og den er nem at skære ud i kvadratiske stykker til mange mennesker. Men ikke mindst smager lasagne bare super godt, og det er meget få, der ikke bryder sig om det. Så her får du en super lækker opskrift på en god klassisk italiensk lasagne.
Ingredienser
Til kødsauce:
- 3 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 2 fed presset hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 2 søde italienske pølser
- 2 stærke italienske pølser
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. tørret basilikum
- 1 tsk. tørret oregano
- Friskkværnet sort peber
- 4 dåser hakkede tomater
- 1 dl tør rødvin
Til bechamelsauce
- 7,5 dl mælk
- 120 g usaltet smør
- 60 g hvedemel
- 1/8 tsk. stødt muskatnød
- Salt og friskkværnet peber
- 500 g tørrede lasagneplader
- 200 g fint revet parmesan
- 200 g Revet mozzarella
Sådan laver du din lasagne:
Til kødsaucen starter du med at opvarme olien i en
stor gryde ved medium-lav varme. Hak løget fint med en
skarp kniv og tilsæt. Med en
hvidløgspresser presser du hvidløget ned i og svitser det hele, indtil løgene er bløde og duftende, ca. 8 minutter.
Tilsæt hakket oksekød, pølse i skiver, salt, basilikum, oregano og peber og øg varmen. Vend kødet let med en
grydeske, indtil det er brunet over det hele. Tilsæt tomaterne. Hæld noget af vinen i de tomme tomatdåser for at skylle de sidste rester af tomat ud og tilføj det sammen med den resterende vin.
Bring blandingen i kog, skru ned for varmen og lad det simre under låg, omkring en time. Smag til med en god portion
kværnet peber.
Tænd ovnen på 180 ° C.
Til bechamelsaucen opvarmer du først mælken i en
lille kasserolle over middel varme. Når det begynder at simre, slukker du for for varmen. I mellemtiden smeltes smørret i en
tykbundet gryde. Tilsæt melet til smørret og kog det op, rør konstant indtil blandingen bliver tykkere, ca. 2 minutter. Tilsæt den varme mælk og rør konstant. Bring det i kog. Tilsæt muskatnød og salt og peber. Reducer varmen og fortsæt med at røre med en god
grydeske næsten konstant i 2 minutter. Fjern gryden fra varmen og brug saucen med det samme.
Spred et jævnt lag af kødsauce over bunden af et stort
ovnfast fad eller
bradepande. Dæk med lasagneplader. Hæld nu en fjerdedel af bechamelsaucen over. Med et
rivejern river du ca. en tredjedel af parmesanen over retten. Fortsæt sådan til alt kødet er opbrugt. Afslut med bechamelsauce og drys med mozzarella.
Dæk fadet med folie og bag indtil hele lasagnen er godt varm, omkring 35 minutter. Fjern folien og fortsæt bagningen indtil toppen er brun og boblende og lasagnepladerne er bløde, cirka 20 minutter mere. I løbet af de sidste 10 minutter af bagningen kan du sprede det resterende parmesan ost på toppen. Lad lasagnen stå i 10 minutter før servering.
- Server evt. med en lækker grøn salat og et godt italiensk brød.