Når det er koldt og trist udenfor, er den bedste måde at få varmen på med en dampende varm kartoffelsuppe, som varmer helt ind i knoglerne. Vi har her fundet vores yndlings opskrift på cremet kartoffelsuppe med porrer og croutoner frem til jer.
Antal: 6 personer
Det skal du bruge til kartoffelsuppe
- ½ kg bagekartofler
- 2-3 porrer
- 1 løg
- 50 g smør
- 1,25 L grøntsagsbouillon
- 1,5 dl piskefløde
- 1,25 dl sødmælk
- Salt og friskkværnet peber
- Brødcroutoner
- lidt hakket purløg eller persille
Sådan laver du kartoffelsuppe
- Find din bedste kartoffelskræller frem, skræl alle kartoflerne, og skær dem i tern.
- Rens porrerne og skær dem i mindre stykker.
- Pil løget og skær det i tern.
- Find så en stor suppegryde frem og smelt smørret.
- Så snart smørret bruser, tilsættes kartofler, løg og porrer.
- Lad nu det hele stege under svag varme mens du konstant rører rundt med din lækre Rosti grydeske. Pas på det ikke tager farve, med lad det stege i ca. 10 minutter, til alt er næsten mørt. Kværn lidt peber over, og rør rundt i grønsagerne.
- Tilsæt nu bouillonvandet, og lad det koge over svag varme, til alt er helt mørt.
- Nu er tiden kommet til at blende din kartoffelsuppe. Du kan vælge at bruge en stavblender direkte ned i gryden – Pas på med at bruge en metal stavblender hvis du har brugt en gryde med belægning. Du kan også vælge at hælde suppen i en blender og blend til suppen har en cremet konsistens.
- Hvis du har brugt en blender, skal suppen nu hældes tilbage i gryden, og al mælken og det meste af fløden tilsættes under omrøring.
- Varm nu suppen godt igennem, hvis den er blevet for tyk, kan der tilsættes lidt ekstra bouillon