Keramisk belægning VS. Teflon Belægning?
Teflon-belægning
Teflon-belægning bliver brugt til fremstilling af slip-let pander. Belægningen er kendt for at give glatte pander, som nemt slipper maden og sikre, at madvarerne ikke brænder på. Derudover behøver man ikke at bruge fedtstof ved stegningen. Pander med teflon-belægning er lettere end stål- og jernpander og er også nemmere at rengøre. Teflon et blødt materiale og bliver derfor let beskadiget. Belægningen tåler ikke at blive skrabet i med metalredskaber og ridser kan ødelægge panden. Men hvis man passer godt på panden, og kun bruger plastik og træredskaber på den, kan den holde længe.
En teflon belægning kan godt blive ”ødelagt” hvis man udsætter den for temperatur chok. F.eks. hvis du efter du har haft den i brug vælger at sætte den ind under den kolde hane. Det må du ikke gøre, da du forringer pandens slip-let egenskaber. Derfor skal du lade den køle ned inden du vasker den – så har du din stegepande i længere tid.
Fordele:
- Behøver kun lidt eller intet fedtstof
- Maden brænder ikke på
- God slip effekt
- Nem at rengøre
- Korrosions- og rustbeskyttende
- Slip-let effekt
- Jævn stegning
- Behøver ingen eller lidt fedtstof
- Tåler høje varmegrader – op til 450°C alt efter mærke og model
- Let at rengøre