Påsken er lige om hjørnet og traditionen tro står den for mange på påskefrokoster. I år måske i mindre stil pga. covid-19 restriktionerne. Men derfor kan man i husstanden jo godt gøre det lidt ekstra lækkert med en fin påskeopdækning og en lille snaps.
INGREDIENSER
SÅDAN GØR DU
Opskrift på Grønne Asparges med sauce hollandaise – til 4 personer
400 g grønne asparges 20 g smør 12 æggeblommer 1 dl citronsaft ½ tsk salt 10 g estragon Ristet rugbrød Salt Sort peber
- skær 3 cm af bundene på aspargesene og kog dem i ca. 2 minutter – ikke mere!
- Tag aspargesene op af vandet og hold dem varme.
- Smelt smørret i en gryde og bring det næsten i kog.
- Kom æg, citronsaft og salt i blenderen og blend det grundigt sammen på suppeprogrammet
- Mens blenderen kører, tilsættes den varme smør lidt ad gangen i en tynd stråle og saucen legerer helt af sig selv
- Smag saucen til med salt, peber og lidt citronsaft, hvis saucen ikke har den ønskede tykkelse.
- Anret aspargesene med sauce hollandaise, grofthatkket estragon og ristet rugbrød.
Tip: Man kan komme alverdens finthakkede kryderurter i denne sauce f.eks. basilikum, persille og purløg. Saucen er perfekt til kylling, fisk og skaldyr.