”Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have” – Det har vi heldigvis løsningen på. Vi har været i køkkenet, og svunget piskeriset for at være klar.
En ting der altid er et hit er de klassiske fastelavnsboller, så få samlet familien, vi har nemlig opskriften til jer her.
Fastelavnsboller
Antal: 16 stk.
Ingredienser:
Dej
- 1 dl mælk
- 50 g gær
- 125 g blødt smør
- 1 æg
- 4 spiseske sukker
- 375 g hvedemel
Creme (valgfrit)
- 1 æg
- 2 spiseskeer sukker
- 2 dl Mælk
- 1 ½ spiseske hvedemel
- ½ vaniljestang (eller en knivspids vaniljepulver)
Her kan man jo altid lave lidt mere, hvis man er helt vild med det
Glasur
- 100 g flormelis
- 1 spiseske vand
Sådan gør du
Dejen
Tag din
Scanpan kasserolle og varm mælken stille op til den er lillefinger varm. Tag nu en
Margrethe skål og del gæren i mindre stykker og rør det med en
gaffel sammen med den varme mælk. Tag din
sigte og drys mel og de andre ingredienser ned i mælken. Mix det hele sammen med din
Philips håndmixer til dejen er fast. Læg et fugtigt håndklæde over din
Margrethe skål og stil den til hævning i en times tid.
Cremen
Tag en ny
Margrethe skål og mix alle ingredienserne til cremen sammen med din
håndmixer.
Tag nu en din rengjorte
Scanpan Kasserolle og bring cremen i kog imens du stadig pisker med et
Gastromax piskeris, for ikke at ødelægge gryden. Kog cremen i ca. 5 min. husk stadig at piske. Hæld cremen tilbage i din
Margrethe skål og lad den køle af mens du stadig rører af og til.
Så skal der bages
Forvarm ovnen på 225 grader (ikke varmluft)
Tag igen din
sigte og drys lidt mel ud på bordpladen. Tag så din
Margrethe skål med dejen i, der har været til hævning. Rul dejen ud til et stort kvadrat. Skær dejen 3 gange på hver led, så der bliver 16 lige store firkanter. Læg hvad der svarer til en spsk. creme på hvert kvadrat. Saml og rul den sammen til en lille bolle. Stil alle bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne hæve under et tørt
viskestykke i 45 minutter.
Bag bollerne i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter, og lad dem køle af.
Imens bollerne køler af, kan du tage en
lille skål og blande glasur og vand sammen så din glasur er klar til at komme på.
1, 2 og 3 så er det fastelavn!