Blomkålspizza

Blomkålspizza

Det behøver ikke at være kedeligt at leve sundt. Kathrine fra Healthyfoodie.dk har lavet en lækker sund pizza, hvor den klassiske hvedemelsbund, er udskiftet med et langt sundere alternativ - blomkål! Pizzaen er meget nemt at lave og kan nydes med god samvittighed. Velbekomme. Tilberedningstid: 60 min Portion: 1 pizza /2 pers. Ingredienser: (step 1) – 1 stort blomkålshoved (finthakket i en minihakker) – 3 æg – 100 g revet mozzarella – 1 tsk salt – 1 tsk oregano – 1 dåse tomatpure (140 g) – 2 tsk olivenolie – 340 g kylling (skær ud i små stykker) – 100 g champignon – 1 peberfrugt – 1 løg (skær ud i løgringe) Fremgangsmåde: Find en minihakker og begynd med at hakke blomkålshovedet fint. Ta' en røreske bland det find hakket blomkål sammen med æggene, revet mozzarella, salt og lidt oregano. Fordel massen i et tyndt lag (1 cm) på en bageplade. Bag 'bunden' uden fyld i 35 min ved 180 grader. Mens bunden er i ovnen, laves tomatsaucen. Bland tomatpure, olivenolie og oregano sammen i en lille skål og lad den stå til bunden er færdig. Når tomatsaucen står klar og venter, kan du forberede pizzafyldet. Skær kylling, champignon og peberfrugt ud i små stykker. Steg kylling og grøntsagerne på to forskellige pander med en smule salt. Kyllingen behover ikke at være helt gennemstegt, da den efterfølgende skal i ovnen. Nu skal den 'samles'.. Fordel tomatsaucen ud på den for-bagte pizzabund. Drys en god håndfuld mozzarella udover pizzaen og slut af med kyllingen, champignon og peberfrugt. Når din pizza er toppet af skal den bages i 5 min. ved 180 grader. Velbekomme! Tip: Pyt evt. med rucola og friske tomater inden servering! Foto: Kathrine, Healthyfoodie.dk Opskrift: healthyfoodie