Æbletærte

Æbletærte

Den gode undskyldning til den søde tand

Det er nu den tid på året, hvor æblerne falder af rundt omkring i Danmarks haver. Derfor udnytter vi muligheden for, at pleje vores søde tand. Æbler fra haven kan jo bruges til alverden, men vores valg er faldet på en klassiker, så vi skal have æbletærte! Skal du være med? I opskriften er der til 8 personer

Ting du skal bruge:

Ingredienser

Dej

  • 200 g Smør
  • 200 g Sukker
  • 1,5 Æg
  • 200 g Hvedemel

Fyld

  • 5,5 Syrlige æbler
  • 2,5 spsk. Sukker
  • 1,5 Stødt kanel

Servering

  • 3,5 dl. Piskefløde

Sådan gør du –

Inden du starter, skal du tænde for din ovn så den kan varme på 175 grader normal ovn.

Tærtebund

  1. Tag en lille kniv og et skærebræt, og skær smørret i stykker. Tag en stor skål og pisk smørret luftigt med sukkeret i enten en foodprocesser eller med en håndmixer.
  2. Tilsæt æg og hvedemel, og rør dejen sammen, til dejen er jævn
  3. Tag dit tærtefad og beklæd det med bagepapir, og pres dejen jævnt ud i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter.

Fyld

  1. Skyl fjern kernehuset med en udhuler. Skær æblerne ud i tynde skiver på dit mandolinjern (her er det smag og behag, i forhold til tykkelsen) Læg skiverne tæt sammen oven på dejen.
  2. Tag en lille skål og bland sukker og kanel, og drys det over æblerne. Bag kagen i oven der nu er forvarmet på 175 grader i 35-40 minutter.

Servering

  1. Tag en skål og pisk fløden til skum med din håndmixer, og server det som tilbehør til den lune tærte
Velbekomme